Open toernooien

Naast onze interne toernooien is het ook mogelijk mee te doen aan open toernooien in de omgeving. Tijdens een toernooi speel je wedstrijden tegen tennissers van andere verenigingen (single, dubbel en/of mix). Je schrijft je voor je eigen speelsterkte in, waardoor je veelal tegenstanders van je eigen niveau treft.

Het spelen van toernooien heeft twee belangrijke aspecten: een sportief- en een sociaal aspect. Door wedstrijden te spelen, verleg je je grenzen en verbeter je jezelf keer op keer. Dat werkt verfrissend en het zorgt dat je je kunt meten aan het niveau van anderen. Daarnaast is de sociale binding een enorme kracht van het spelen van een toernooien. Je leert heel eenvoudig nieuwe mensen kennen, het is gezellig en je komt veel op andere plekken. 

Een toernooi duurt vaak een week. Het is ook mogelijk eventuele verhindering(en) door te geven. Inschrijven gaat via MijnKNLTB.nl. Lees hier hoe je een persoonlijk account kunt aanmaken. Op MijnKNLTB.nl komen ook al je wedstrijden te staan en vind je je actuele speelsterkte.