Tennissen bij winterse omstandigheden

28 november 2023


De eerste koude(re) dagen met nachtvorst hebben we gehad. De kans bestaat dat we ook de komende periode met sneeuw, vorst en dooi te maken kunnen krijgen. Daarom willen we graag nog een keer de regels omtrent tennissen bij winterse omstandigheden delen:

Invloed weersomstandigheden
In principe kan het hele jaar getennist worden, maar zware regen, vorst en/of sneeuw gooien nog wel eens roet in het eten. Een zware regenbui geeft de minste problemen. Wanneer de banen blank komen te staan, duurt het zo'n 20 tot 25 minuten voordat het water is weggezakt. Daarna kan er weer getennist worden. Sneeuw en vorst geven meer problemen. Wanneer het ’s nachts en overdag tot ongeveer 4° vriest, zijn de onder- en bovenlaag bevroren en kan er gewoon getennist worden. Dit is de vorstperiode. Wanneer de temperatuur oploopt tot boven nul, volgt de dooiperiode. Dit is het slechtste moment om op de banen te lopen. De bovenlaag is ontdooid, maar de onderlaag nog bevroren. Het water kan hierdoor niet kan wegvloeien met als gevolg dat de bovenlaag los ligt, tennisballen niet stuiteren, blijvende schade aan de grasmat wordt aangericht of in het ergste geval dat je een blessure oploopt. Ook als er sneeuw op de baan ligt, kan er niet getennist worden. 

Mocht je twijfelen of je kunt tennissen, bekijk dan voor het tennissen onze website voor de actuele baanstatus. Wanneer de banen gesloten zijn, staat dit altijd op onze website vermeld. 

Nieuwscategorieën