Clubkampioenschappen - vrijdag

09 september 2023


De vrijdagavond is afgetrapt met drie enkelwedstrijden. In de damesenkel hebben Lonneke en Fleur de degens gekruisd. Niet om 19.00 uur, maar om 18.00 uur zijn zij al de baan opgestapt zodat Fleur iets eerder de belangrijke taak van bartender kon vervullen. Lonneke was de sterkste van de twee, met 6-1 6-1 heeft zij gewonnen.

Ellis speelde tegen Dorien. Voor mensen die goed naar het schema hebben gekeken: inderdaad, Ellis speelt deze avond maar liefst drie wedstrijden! Na twee sets stonden Ellis en Dorien op gelijke hoogte, 6-4 3-6. Vanwege het drukke programma van Ellis is besloten om de derde set middels een super tiebreak te beslissen. Met 10-6 was ook deze tie-break erg gelijkwaardig, maar hij is de kant van Dorien op gevallen!

Douglas en Remco hebben gespeeld om de eerste plaats in de Heren Enkel. Het zou blijken dat het vandaag niet echt Douglas z’n dag was. Op setpoint in de eerste set besloten zijn snaren er de brui aan te geven. Hij wist deze set alsnog te winnen met 7-5. Het nieuwe (geleende) racket was nog niet helemaal aangepast aan de gewende speelstijl. De tweede set ging met 6-2 naar Remco. De derde set ging gelijk op, maar helaas heeft Douglas op 3-2 met een kuitblessure moeten opgeven. We hopen dat hij weer op tijd hersteld is voor de HD op zondag!

Omdat de oorspronkelijke winnaars van de DD 6/7 poule B op zondag niet kunnen spelen, is in onderling overleg met alle dames besproken dat de beste nummer 2 naar de finale zal gaan. Linda en Sandra hebben deze plek veiliggesteld door Bente en Lisette met 6-4 6-1 aan de kant te zetten.

Lonneke en Goopher speelden de GD tegen Paul en Ellis. Met al een wedstrijd in de benen voor Ellis was het aan Paul om het goed op een lopen te zetten, en dat deed hij. O-ver-al op de baan kon je hem tegenkomen. Het was helaas niet voldoende. Met 6-2 6-3 hebben Lonneke en Goopher gewonnen.

Op de baan ernaast werd de andere Gemengd Dubbel gespeeld. Michiel mocht het opnemen tegen zijn nichtje, Lisanne. Met veel gelach en plezier werd er gespeeld. Laurens duikt op iedere bal (zie ook het bericht van afgelopen week waarin zijn stuitje genoemd werd). Ondanks deze inzet waren Michiel en Marieke een maatje te groot, 6-0 6-0.

Kraker van de avond was de HD 4/5 op baan 3. Onder het genot van heerlijke cocktails was dit een erg leuke wedstrijd om te zien. In de najaarscompetitie teamgenoten, stonden Bas, Corné, Gerrit-Jan en Remco nu tegenover elkaar. Bas en Corné hebben laten zien wie de sterkste is, 6-3 6-3 was de uitslag.

Henk Jan, Ilona, Paul en, jawel daar is ze weer, Ellis hebben de avond afgesloten. De eerste set ging met 6-0 naar Paul en Ellis, maar Henk Jan en Ilona gaven zich niet gewonnen. In de tweede set begon ongetwijfeld de vermoeidheid van Ellis mee te spelen. Als enige wedstrijd nog op de baan waren alle ogen op baan 4 gericht. Na een titanenset van Henk Jan en Ilona kwamen zij helaas toch net iets te kort. De tweede set werd 7-5 voor Paul en Ellis.

Traditiegetrouw is er na afloop nog een prachtig ‘Rondje om de baan’ gespeeld. Wie deze gewonnen heeft kan ondergetekende je helaas niet vertellen.

Tot in de kleine uurtjes heeft iedereen nog genoten van de heerlijke drankjes en hapjes.

De hapjes van vanavond zijn geheel verzorgd door Bertrand van InMind, die wij hiervoor uiteraard ontzettend willen bedanken!

Nieuwscategorieën