April 2014

bijlage zorro april 2014

April 2014 is in alle opzichten een aparte maand. Het is de 4e maand van het jaar en dat kunnen die andere maanden niet zeggen. Het begint altijd met 1 April, raarrrrrrr hoor.
De dag van de afgezaagde, maar ook zeer geslaagde grappen.
Dit jaar heb ik er ook weer een paar gehoord, die de moeite waard zijn.
Wat dacht U van de Eekhoornbrug in Nunspeet omgetoverd tot een schommel, komt dat zien, komt dat zien. En wat te denken van een briefje onder een ruitenwisser van een auto met de tekst “Sorry voor de schade”. Erg grappig als je je buren een loer wil draaien. Ze zijn minstens een kwartier kwijt om de auto na te lopen.
Een van de leukste vond ik de, in een huis-aan-huis krant staande, oproep om de poep van honden in te leveren om het DNA te bepalen zodat kan worden nagetrokken welke hond zijn behoefte had gedaan op niet daarvoor bestemde plaatsen.
April 2014 is ook de lancering van de website van TV Frankrijk, een heuglijk feit.
Het heeft wat voeten in aarde gehad om maar eens een cliché uit de kast te trekken. Kosten noch moeite zijn gespaard, hoewel kosten eigenlijk wel, want de economische ellende heeft zelfs onze vereniging in haar macht.
Maar er zijn een paar ICT idioten aan de gang gegaan om er wat van te maken.
Het bouwen van een website is heel simpel zeggen ze. Forget it.
En vervolgens moet je wat scribenten vinden, die toch ook een beetje publiciteitsgevoel hebben, om het maar eens netjes te zeggen.
Dat alles resulteert in een modern communicatiemiddel. Waarbij niet voorbij mag worden gegaan aan de rol van de nieuwe voorzitter.
Hij zit overal bovenop als een bok op de haverkist of zo u wilt als een “Haan” op stok. Op een vriendelijke, doch enigszins gebiedende toon zorgt hij er voor dat alles binnen een redelijke termijn voor elkaar komt. Hij heeft het drukker bij TV Frankrijk als tijdens zijn actieve loopbaan, maar dat hoor ik vaker van onze pensionada. (gewoon ja knikken, dan hebben ze het gevoel dat ze nog meetellen in de maatschappij).
Tot slot is april de maand met het eerste toernooi van de jaar: Het Spring Break toernooi.
Bij toeval was ik er incognito en voor degenen die er niet bij waren, ik kan nu al zeggen, dat dit het hoogtepunt van het jaar was tot nu. Zeer druk bezocht, geweldig goed georganiseerd, relaxte sfeer. Alles was er: Lekker tennissen, eten, drinken, praten, veel lachen en in de late uurtjes dansen als een stel malloten ofwel gekleed als Maya de Bij of wel als Manke Nelis. Allemaal blije gezichten, een ouderwets TVF toernooi.

Ja, dat was april 2014 en dat ondergetekende zijn trouwdag heeft in deze maand, de verjaardagen van zijn echtgenote en zijn twin kleindochters en voor het eerst Koningsdag wordt gevierd is alleen belangrijk for the record.

Verwacht niet dat mei net zo leuk en bijzonder zal zijn, daarvoor moet je wachten tot de maand oktober (maar dat is alleen voor de intimi duidelijk).

Zorro